پستی که امروز ارسال می کنم ممکن است برای کسانی که فارق التحصیل شده اند یا در حال تحصیل می باشند خیلی ساده و ابتدایی به نظر برسد اما همین اطلاعات ساده را اکثر افرادی که وارد دانشگاه می شوند و به اصطلاح ترم اولی هستند از آن اطلاعی ندارند از جمله خودم من که در زمان ورود به دانشگاه (سال 90) از آن بی اطلاع بودم. امیدوارم که برای دوستانی که به تازگی به دانشگاه وارد می شوند مفید باشد. در صورت تمایل لطف کنید نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین پست ارسال کنید.
معمولا هنگام ورود به دانشگاه و در مراحل انجام ثبت نام دفترچه یا برگه ای به دانشجو داده می شود که شامل موارد زیر است:
-اطلاعات کلی دانشگاه مثل امکانات دانشگاه و یا محل قرار گیری کتابخانه ، مراکز ورزشی ، حراست و . . .
-توضیحات درباره رشته ای که دانشجو قرار است در آن تحصیل کند
-دروس انتخاب شده برای اولین ترم که توسط خود دانشگاه مشخص می شود
– نام استاد ، زمان تشکیل کلاس ها ، تاریخ امتحانات(که ممکن است در پایان ترم تغییر کند)
-برنامه سالیانه تحصیلی و دروس و واحد هایی که برای فارق التحصیلی نیاز است
و . . .
هر دانشگاه از چندین دانشکده تشکیل شده است مانند : دانشکده معماری ، کشاورزی ، شیمی ، مکانیک و . . . که شماره گذاری کلاس ها در هر دانشکده معمولا به صورت یک عدد سه رقمی مثل 102 که یعنی کلاس شماره دو در طبقه اول یا کلاس 303 که یعنی کلاس سوم در طبقه سوم. گاهی در برگه انتخاب واحد (برنامه هفتگی دانشجو) نام دانشکده به صورت کوتاه شده ذکر می شود مثل کش یا مک که به معنی دانشکده کشاورزی و مکانیک هستند.
هر دانشگاه از ساختمان های مختلفی تشکیل شده که سعی کنید محل قرار گیری آنها را یاد بگیرید تا در مواقع ضروری به مشکل بر نخوردید(فضا و حوطه بعضی دانشگاه ها آنقدر بزرگ است که در بعضی دانشگاه ها اتوبوسی برای جابجایی دانشجو ها به کاربرده می شود مانند دانشگاه دولتی زنجان یا دانشگاه آزاد اسلامی کرج) این ساختمان ها عبارتند از :
-دانشکده ها
-آزمایشگاه ها
-کتابخانه ها
-سایت دانشگاه(محلی برای استفاده دانشجو ها از کامپیوتر و اینترنت)
-ساختمان مدیریت
-سالن سخنرانی یا سالن تئاتر
-سالن سیمنار
-رستوران و سلف دانشگاه
-سرویس بهداشتی(فکرش رو بکنید اگه نباشه!!!)
-سالن های ورزشی
-کتاب فروشی و تکثیرات دانشگاه
و . . .
سمت های دانشگاهی
دانستن اینکه چه کسی در دانشگاه دقیقا چه وظیفه ای دارد می توانید شما را در رسیدن به اهداف تان یاری نمایید برای مثال شما می خواهید درسی را پس از پایان زمان حذف و اضافه تغییر دهید اگر به سراغ یک کارمند معمولی بروید اولین چیزی که به شما خواهد گفت این است که چنین چیزی امکان ندارد به این خاطر که اگر به هر دانشجو فرصتی این چنین داده شود مراحل ثبت نام با مشکل مواجه خواهد شد در عوض سراغ مسول آموزشی یا رییس دانشکده رفته و دلایل موجهی برای این تغییر دروس ارائه کنید و در صورتی که نیاز باشد برگه درخواستی را از قبل آماده کنید چون بعضی اوقات ارتباط مستقیم با مسولین بالاتر امری دشوار است یا اگر در دانشگاهی ثبت نام کرده اید که برای تحصیل از شما پول دریافت می کنند برای گرفتن تخفیف شهریه یا گرفتن وام و تسهیلات هیچگاه به یک کارمند ساده مراجعه نکنید چون به احتمال زیاد به شما خواهد گفت که چنین چیزی امکان ندارد یا شما شامل شرایط استفاده از آن نمی شوید در عوض اگر به مسول مالی دانشگاه یا معاونت دانشگاه مراجعه کنید او راهکار های بهتری برای شما در نظر خواهد گرفت و محدوده وظایفش خیلی بیشتر از یک کارمند معمولی است.(حداقل در زمینه شغلی خود)
سعی کنید با بخش های مختلف دانشگاه و کارکنان ارتباط دوستانه ای داشته باشید چون در مواردی با مشکلاتی رو به رو خواهید شده که این افراد امکان حل آن مشکل را خواهد داشت و یا اگر به قادر به پاسخ گویی نبودند بهترین فردی را که ممکن است بتواند به شما کمک کند را به سادگی معرفی می کنند.
مشکلات برنامه درسی
گاهی پیش می آید که واحد های درسی شما با یکدیگر تداخل داشته و امکان حضور در همه کلاس ها برای شما فراهم نیست (این اتفاق در ترم اول که مسولین انتخاب واحد را انجام می دهد خیلی کم اتفاق می افتد و در صورت بروز چنین مشکلی سیستم برای کاربر پیام تداخل زمانی را می فرستد) در چنین مواقع واحدی را که ضرورتی برای گذراندن آن در این ترم ندارید و پیش نیاز درسی نیست به ترم بعد موکول کنید در ضورتی که تمام زمان کلاس را از دست نمی دهید می توانید با هماهنگ کردن با استاد مشکل را حل کنید که به احتمال زیاد یا با درخواست شما موافقت کرده و یا پیشنهاد شرکت در کلاس دیگر خود و در زمان دیگر را خواهد داد.
تکالیف دانشگاه
گاهی اساتید نمره ای را به عنوان حل تمرین یا انجام پروژه و . . . در نظر می گیرند که این نمره گاهی به عنوان نمره کمکی محسوب شده و گاهی قسمتی از کل نمره است سعی کنید در هر دو حالت همه فعالیت های مشخص شده را انجام دهید حداقل تکالیفی که در اول ترم و در پایان ترم تحویل گرفته می شود چون اکثر اساتید نام و اسامی این افراد را یادداشت می کنند. به برخی تکالیف نمره ای تعلق گرفته نمی شود و صرفا برای بالا بردن آمادگی دانشجو است و برخی تکالیف اضافی اولویت کمتری برای انجام دادن دارند به این دلیل که گاهی انجام دادن کار های عملی خیلی سخت تر و زمان گیر از خواندن خود کتاب بوده و همچنین نمره کمی برای آنها در نظر گرفته می شود.
نمره پایانی
اگر نمره نهایی (نمره کارنامه) شما کمتر از چیزی بود که انتظارش را داشتید قبل از اعلام اعتراض اینترنتی سعی کنید با خود استاد به صورت حضوری صحبت کنید و در صورتی که امکانش نبود تماس گرفته و موضوع را مطرح کنید.(البته در زمانی که مزاحمتی برای استاد ایجاد ننماید در غیر این صورت بعید نیست نمره صفر به دانشجو تعلق بگیرد) گاهی اساتید نمره کمتری پس از تجدید نظر به دانشجو می دهند و حتی ممکن است تماس به صورت تلفنی یا ارسال ایمیل نیز آنها را ناراحت نماید به همین دلیل اولین راهی که برای گرفتن نمره بیشتر وجود دارد صحبت حضوری با خود استاد است. در بعضی دانشگاه ها تنها دو روز زمان برای ثبت اعتراض اینترنتی دارید.
البته این نکته را در نظر داشته باشید که به احتمال زیاد اگر نمره شما مورد قبولتان نیست اکثر دانشجو ها نیر چنین نمره ای گرفته اند و اعتراض به جایی نمی رسد.
چند نکته مهم
سعی کنید در اولین فرصت در کتابخانه ثبت نام کنید و برای تهیه کتاب های مورد نیاز در ابتدای ترم اقدام نمایید چون با نزدیک شدن به پایان ترم شانس کمی برای دسترسی به آنها دارید و در صورتی که کتاب مورد نیاز برای ترم های آینده لازم است آن کتاب را حتما خریداری کنید.
تا جایی که می توانید به صورت گروهی درس نخوانید درست است که برای رفع اشکال و آموزش سریع تر این روش کارآمد است ولی عوامل حواس پرتی و گاهی استرس و اضطراب در مطالعه گروهی بالا می باشد که سرعت و کیفیت مطالعه را کاهش می دهد.
همیشه دفترچه و یا برنامه یادداشت گوشی خود را آماده داشته باشید تا برنامه روزهای آینده و اقدامات مورد نیاز برای موفقیت تحصیلی و هر چیزی که امکان فراموشی دارد را یادداشت نمایید. مانند شماره تلفن یا ایمیل دوستان و یا کتاب های مورد نیاز و . . .
بهترین فرصت برای پرسیدن سوال از اساتید زمانی است که در دفتر خود حضور دارند.(یه شرطی که مشغول انجام کار مهمی نباشند)
همیشه قبل از شروع کلاس آمادگی مختصری نسبت به درس جدید داشته باشید چون ممکن است استاد سوالی بپرسد و یا تمرینی را طرح کند مطمئنا کسی که آمادگی قبلی داشته باشد راحت تر پاسخ خواهد داد و البته به احتمال زیاد استاد نمره مثبت در نظر گرفته یا نام او را به خاطر می سپارد.
ورزش کردن حتی به مدت 10 دقیقه در روز در فرآیند یادگیری و بالا رفتن روحیه شما تاثیر به سزایی دارد.
زمان هایی را برای استراحت روزانه در نظر بگیرید و بدانید که هر فعالیتی که بیش از دو ساعت شود بازده و سود خوبی نخواهد داشت.
اگر کار یا رشته تحصیلی شما به کامپیوتر مرتبط بوده و باید ساعت ها به مانیتور نگاه کنید به ازای هر یک ساعت چند دقیقه به چشمان خود استراحت بدهید.
ارتباط خود با دوستانتان را همیشه حفظ کنید و شماره آنها را ذخیره نمایید تا در مواقع ضروری مانند پرسیدن زمان امتحان یا شماره کلاس و . . . بتوانید با آنها در ارتباط باشید.
همیشه آخر هفته را برای خود اختصاص داده و تفریح کنید و اگر شاغل هستید به انجام امور کاری خود بپردازید.
برای اطلاعات بیشتر برای موفقیت در درس و دانشگاه و بالابردن اطلاعات تحصیلی خود کتاب مهارت های آموختن نوشته دورین دو بولی را مطالعه نمایید.
خیلی خیلی ممنونم
ممنون یه سری چیزاش خیلی ب کار میاد