هفت تکنیک برای ایجاد عادات خوب

عادات خوب از کتاب اثر مرکب دارن هاردیبه هر عمل و رفتاری که به صورت مرتب و ناخودآگاه انجام می دهیم یک عادت می گویند که این عادت هر چه بزرگ تر باشد ریشه کن کردن آن سخت تر است درست مانند نهالی که روزی کاشته شده و حالا تبدیل به درخت بزرگی شده است همان نهالی که با یک دست به راحتی می توانستیم ریشه اش را از خاک بیرون بکشیم با گذشت زمان این کار با دست خالی غیر ممکن است. طبق سخنی از ارسطو فیلسوف یونانی “ما بازتاب همان کارهایی هستیم که به طور مکرر انجام می دهیم.” مطالعات روان شناختی می گوید که 95 درصد از همه احساسات، افکار، اعمال و دستاورد های ما نتیجه عاداتی می باشد که آموخته ایم. وجود داشتن همین عادات موجب می شود که ما آگاه تر، لایق  تر و ماهر تر از بقیه به نظر برسیم و یا نقطه مقابل آن فردی تنبل، بی مسئولیت و بی تجربه باشیم.

شکل زیر مثال خوبی است که نمایش دهد یک عادت منفی خیلی کوچک چطور در طولانی مدت پیامد های بزرگی دارد.

عادات خوب نوشته دارن هاردی

احتمالا با این جمله آشنا هستید که برای انجام یک کار و تبدیل شدن آن به یک عادت به سه هفته زمان نیاز داریم  که در این مدت آن کار را به صورت آگاهانه انجام دهیم بعد از این مدت آن کار تبدیل به یک عادت در ما خواهد شد.

هفت تکنیک برای ایجاد عادات خوب

1-خود را در مسیر موفقیت قرار دهید: عادت جدید باید به سبک زندگی شما نزدیک باشد اگر در باشگاهی که از محل زندگی شما دور است عضو شوید مطمئناً به آنجا نخواهید رفت. اگر قصد کم کردن وزن خود را دارید یخچال خود را با مواد سالم پر کنید به جای مدام چک کردن پیام های خود و صفحات مجازیتان ساعات خاصی را برای آن اختصاص دهید.

2-به اضافه کردن فکر کنید نه کم کردن : به جای تمرکز بر چیز هایی که از دست می دهید به آنچه که می توانید جایگزین کرده و به برنامه خود اضافه کنید فکر کنید. برای مثال اگر می خواهید کمتر تلویزیون تماشا کنید به این فکر کنید که هر روز می توانید چندین ساعت وقت آزاد را به خانواده، درس و کار خود اختصاص دهید.

3-به سوی نمایش عمومی مسئولیت حرکت کنید : از اطرافیان خود بخواهید که حواسشان به شما باشد و یا در صفحات مجازی خود در صورت امکان اعلام کنید که قصد دارید فلان کار را انجام دهید؛ انجام چنین عملی باعث ایجاد مسولیت پذیری بیشتر در شما می گردد.

4-یک دوست و همراه در راه موفقیت پیدا کنید: دوستی را برای طی کردن مسیر با خود همراه کرده و موفقیت ، شکست و تغییرات را با همدیگر در میان بگذارید و بازخورد های یکدیگر را بررسی کنید برای مثال برای رفتن به پیاده روی و باشگاه از این روش به خوبی می توان استفاده کرد.

5-رقابت و رفاقت: با ایجاد حس رقابت دوستانه در خود شاهد تغییرات چشم گیری خواهید شد. همواره افرادی که کارهای خود را به صورت رقابت با دیگران انجام می دهند موفق تر از کسانی هستند که رقابت نمی کنند.

6-جشن بگیرید: یک روز را در هر ماه یا هفته برای جایزه دادن و قدردانی از خودتان اختصاص دهید. این هدیه می تواند یک استراحت کوتاه مدت و یا یک سرگرمی باشد. برای دستاورد های بزرگ خودتان را به شام دعوت کنید.

7-صبور باشید: توجه به عادات بد را کنار بگذارید و به عادات خوب فکر کنید و صبور باشید اگر در مسیر ایجاد عادات خوب مرتکب اشتباهاتی شدید و منحرف گشتید دوباره وارد مسیر شوید. همه ما خطاهایی داریم فقط یادمان بماند که ثابت قدم و متعهد باقی بمانیم.

خلاصه ای از یک قسمت کتاب اثر مرکب نوشته دارن هاردی

کامران بیگدلو
Author: کامران بیگدلو

کارشناس مهندسی شیمی

6 thoughts on “هفت تکنیک برای ایجاد عادات خوب

  1. سلام مطالب عالیه اما چطور می توانم یکی رو که تنبل وبی مسئولیته
    ویرای بدست آوردن چیزایی که می خواد رفتار های جنون آمیز می کنه هست رو واردار کنم این موارد رو تو زندگیش پیاده کنه مهمه

  2. واقعا من چند وقتی دارم بعضی از این عادات خوب رو تجربه میکنم زندگیم واقعا تغییر کرده ومن احساس خیلی خوبی نسبت به گذشته دارم حال دلم اکثرا عالیه ونمیدونم حال خوبم رو توصیف کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *